ActiviteitenWe houden van mensen om ons heen, daarom organiseren we op landgoedboerderij Oosterheerdt verschillende activiteiten door het jaar heen.

Wat kunt u van ons verwachten?

U kunt wekelijks de herder met zijn honden en de schapen aan het werk zien. Border collies zijn bij uitstek geschikt voor het drijven van vee. Sinds mensenheugenis wordt dit ras voor dit doel gefokt.

Naast zijn eigen werk geeft de herder andere mensen met een border collie de kans het schapendrijven onder de knie te krijgen. Ook u kunt zich aanmelden om met uw hond te leren schapendrijven.

De Scheperij, border collie trainingscentrum, maakt deel uit van Landgoedboerderij Oosterheerdt. Het trainingscentrum heeft zich voornamelijk toegelegd op de border collie. Ook andere rassen (bijvoorbeeld de kelpie) of kruisingen met veedrijvers verstaan het het vak van het schapendrijven. Daarom zijn we ook altijd bereid, na een intake, andere hondenrassen een kans te geven bij de schapen.

Zo nu en dan organiseren we wedstrijden schapendrijven op het landgoed Nienoord.

Stichting men- en drafsport Leek organiseert een paar keer per jaar men- en drafwedstrijden, marathons.

We zijn te vinden tijdens de kerstwandeling en ook de Canicross zorgt voor veel actie bij ons op het evenemententerrein naast de boerderij.

Wilt u zelf iets organiseren en zoekt u hiervoor een geschikte locatie, neemt u dan contact met ons op via boerderij@oosterheerdt.nl

‘Een boeiende belevenis voor jong en oud!’

De Scheperij is een veelzijdig bedrijf met als middelpunt een prachtige kudde zeldzame Welsh Hill Speckled Face schapen. Deze schapen worden ingezet bij demonstraties schapendrijven en diverse workshops. Het is perfect in te passen in fairs, jaarmarkten, plattelandsdagen en andere gelegenheden.

Demonstratie

De herder laat zien hoe een Border Collie wordt getraind voor zijn werk als schapendrijver. Een grote werklust, enthousiasme en passie zijn kenmerkend voor dit hondenras. Het is een prachtig samenspel tussen herder, schaap en hond. Een demonstratie schapendrijven zorgt voor spektakel!

Uiteraard wordt de demonstratie voorzien van deskundige uitleg.

 

Interactieve demonstratie

Demonstraties hebben een open karakter. Het publiek mag meedoen! Deze interactieve demonstratie staat garant voor plezier voor alle toeschouwers. Er wordt tijdens deze demonstratie uitgelegd wat er nu precies gebeurd tijdens het samenspel tussen hond, herder en schapen.

 

Demonstraties met andere dieren

“Een vreemde eend in bijt”
Een demonstratie met loopeenden is door de beweeglijkheid van deze dieren een extra uitdaging voor de hond en de herder. Door hun volstrekte onvoorspelbaarheid wordt het drijven van deze vogels een uitzonderlijk boeiende ervaring voor het publiek.

Uniek in Nederland
De Scheperij verzorgt unieke demonstraties met schapen, honden en paarden. Dit gebeurt in samenwerking met Annemarie van der Toorn, een expert op het gebied van paardentraining. Het publiek is tijdens deze demonstraties getuige van de overeenkomsten en verschillen tussen vluchtdieren en roofdieren .